Sidst opdateret d. 24-04-2011: Nyheder

Heljan HD

En fin, lile sag fra Heljan, udgivet i april 2008.

Vognen er en del af Heljans HD-serie, der bl.a. omfatter HD-vogne fra FAF, DLG, Vejle kalk, osv. HD 38114 er nyeste skud på stammen.

Vognen er udstyret med kortkoblingskinematik og NEM koblingsholdere, så man let kan skifte til sin fortrukne kobling.

Hjulene fra Heljan er, naturligvis fristes man til at sige, ikke optimeret til Märklins spor. Vognen kan godt køre på f.eks. C-spor, men det giver et tydeligt klonk i sporskiftere, når hjulene støder ind i hjertestykket af sporskiftet grundet den utilpassede sporvidde. Enten må man korrigere sporvidden på hjulene eller montere nogle andre. Rocos 40196 AC-hjul passer perfekt på vognen.

Vognen er meget fint detaljeret. Platformen for enden af vognen er særdeles fint udført. Ligeledes er håndtag meget fine og trykket på vognen er letlæseligt og tydeligt.

Heljan har forsøgt sig med skalatro riller mellem de simulerede brædder på vogenkassen. Det er da beundringsværdigt at de forsøger sig, men rillerne er nærmest ikke-eksisterende i skalatro størrelse. Når man står og kigger på vognen på 30 cm afstand ligner det nærmest at vognenkassen er opbygget af plader, ikke brædder. Det er en ommer med de skalatro riller.

Tilbage til oversigten