Sidst opdateret d. 24-04-2011: Nyheder

Roco Ks

En klassiker fra Roco. Jeg har købt mange kopier af denne fladvogn, da vognen er fantastisk til at fylde op med alt muligt ladegods som kan skabe variation på banen. Der medfølger nogle bådtrailere man kan lægge i vognen som gods, men dem kan man lægge til side og selv bruge fantasien. Jeg har lavet ladegods til vognen ud af aflagte modelhjul, kabeltromler, aflagte spor, containere, modelbiler, rundstokke og en masse andet. Det giver en fin variation.

Teknisk er vognen god. Jeg benytter Rocos 40196 AC-hjul, da jeg kører på Märklin-spor, og jeg har aldrig været udsat for en afsporing. Vognen virker ret let, men når man benytter noget ladegods får den nogle gram mere og kører perfekt. Man kan naturligvis benytte kortkoblinger efter eget valg og det fungerer fint med Rocos og Märklins kortkoblinger.

Når man får vognen skal man være forberedt på en del pillearbejde med at montere sidestøtter og skilte på vognen. Det er ikke svært som sådan, men det er ikke den del af modelhobbyen jeg nyder mest. Jeg vil have tingene ud og køre.

Visuelt er vognen ret neutral. Den er nærmest bare brun. Det gør dog ikke så meget hvis man laver lidt ladegods til vognen. Hver vogn er i givet fald unik.

Tilbage til oversigten