Sidst opdateret d. 24-04-2011: Nyheder

Piko Zs syrekrukkevogn

En af de lidt anderledes godsvogne. På markedet findes mange lukkede og åbne godsvogne samt tankvogne, men det er ikke så ofte man ser en syrekrukkevogn.

Det er Piko der har været så venlige at fremstille vognen til det danske marked, men man må nok sige de har taget et par genveje og påberåbts sig kunstnerisk kreativitet da de lavede vognen. Hvis man sammenligner med forbilledet med samme litranummer må man desværre nok konstatere der ikke er mange lighedspunkter mellem forbillede og model. Mest åbentlyst er vel bremsehuset, men der er flere andre forskelle.

På modelbanen opfører vognen sig sikkert fint, hvis man er toskinnekører. Når man som mig kører på Märklins spor, så virker de fabriksmonterede aksler ikke, da vognen hopper og undertiden afsporer i sporskiftere. Piko leverer faktisk aksler til treskinnedrift, men mine fortrukne "pushere" har dem ikke på lager. Heldigvis kan man montere Märklins standardhjul som fuldgod erstatning. Rocos aksler sidder for stramt på denne model, så det virker heller ikke.

Modellen har naturligvis mulighed for kortkobling.

Vognen var en af Pikos nyheder for 2008, men blev først købt i Kystbanen i februar 2009.

Tilbage til oversigten