Sidst opdateret d. 24-04-2011: Nyheder

Piko IKS kødvogn

En af Pikos nyheder fra 2008, som blev købt i Kystbanen i fabruar 2009.

Vognen kommer med en lille pose løsdele man skal montere inden vognen er helt færdig, som vi kender de fra flere andre producenter. I vejledningen fraråder de brug af lim. Nogle af de større løsdele sider dog en smule løst uden lim, så jeg tog overdelen af vognen og fastgjorde dem indefra med sekundlim. Det virker fint og nu ryger delene ingen steder.

Pikos fabriksmonterede aksler er beregnet til toskinnedrift. Faktisk i så stor grad at vognen går på gulvet, når man kører på Märklins spor. Det nytter naturligvis ikke, så man kan enten montere Pikos aksler til treskinnedrift eller Märklins standardhjul. Begge dele virker lige fint.

Man kan let skifte de fabriksmonterede koblinger til kortkoblinger, men desværre hænger de lidt, som det også fremgår ad billedet. I praksis på modelbanen er det ingen ulempe, men det ser lidt fjollet ud.

Når man pakker vognen ud er den hvid. Meget hvid. Faktisk så hvid at den i den grad skiller sig ud blandt de andre vogne fra f.eks. Roco eller Hobbytrade. Jeg har derfor allerede vognen blev sat på sporet givet den en let omgang patinering. Der skal ikke så meget til og nu stråler vognen ikke længere som en vaskepulverreklame.

Når man sammenligner modellen med billeder af forbilledet, ligner modellen ved først øjekast ganske godt og det er jo dejligt. Modellen er ikke helt korrekt, der er bl.a. lidt rod med skrifttypen og lidt andre småting, men det er da en fin model.

Tilbage til oversigten