Sidst opdateret d. 24-04-2011: Nyheder

Hobbytrade SJ H

En af Hobbytrades mange vogne. Vognen kom på markedet i 2009, hvor jeg købte den i slutningen af februar. Vognen er en svensk kølevogn, der måske primært er produceret til den svenske marked, men sikkert også vil sælge godt i Danmark.

Der er i hvert fald ikke nogen grund til, at vognen ikke skulle sælge godt. Vognen har mange præcise detaljer påsat. Der er et væld af betjeningshåndtag og gribehåndtag, stiger og flere andre løst påsatte dele.

Taget er et kapitel for sig. Det er noget af det mest detaljerede jeg til dato har set på en model. Jeg har ikke kunnet finde billeder af 1:1-vognen, men modellen ser meget overbevisende ud.

Man kan naturligvis skifte til aksler beregnet til treskinnedrift. Både Rocos, Märklins og Hobbytrades egne aksler passer fint og giver en mere rolig kørsel i Märklins sporskiftere.

Kortkoblinger er også en mulighed. Jeg har brugt Rocos og var en anelse nervøs første gang jeg satte vognen ind i en vognstamme. Vognen kobler meget tæt, bogstaveligt talt puffer mod puffer, med andre vogne, men indtil videre har det ikke givet problemer. Typisk kunne man frygte pufferne på to vogne bliver viklet ind i hinanden og dermed afsporer vognstammen, men det har der ikke været noget af. Flot.

Tilbage til oversigten