Sidst opdateret d. 24-04-2011: Nyheder

Hobbytrade Ucs Lumino

Endnu en af Hobbytrades kugletankvogne. I serien findes i skrivende stund også en med påskrifter fra Vejle dampmølle. Vognen blev sendt på markedet i 2009 og i februar købte jeg vognen i Kystbanen.

Vognen er en fin repræsentant for Hobbytrade høje kvalitet. Jeg nævner i flænge ultra-tynde håndtag, puffere i metal, skarpe påskrifter og mange nydelige detaljer, også på undervognen.

Vognen kommer naturligvis med kortkoblingskullise og den stort set problemfrit. Eneste aber dabei er, at det kan være lidt en kamp at få en kortkobling på plads. Det virker som om skakten en en anelse for snæver. Jeg har kun prøvet med Rocos kortkoblinger, så teorietisk kunne det også være en fejl på Rocos kortkoblinger. Jeg har bare kun oplevet problemet på Hobbytrades vogne, både denne og deres sukkervogne. Løsningen for mig har været at slibe lidt af over- og undersiden af koblingerne med en nøglefil, så glider de trods alt på plads.

Det problem skal nu ikke ødelægge ens lyst til at købe vognen. Den kører rigtigt fint og Hobbytrade er så flinke at tilbyde aksler til treskinnedrift uden omkostninger, så naturligvis fungerer vognen også problemfrit på Märklins spor. Alternativt kan bruge Märklins egne standardaksler. De fungerer også problemfrit.

Tilbage til oversigten