Sidst opdateret d. 24-04-2011: Nyheder

Hobbytrade MT 157

Længe ventet og store forventninger. Sådan har mit forhold til Hobbytrades MT-lokomotiv været. Nu er ventetiden slut, og forventningerne har modellen levet op til.

På sporet opfører lokomotivet sig meget pænt. Maskinen kører roligt gennem alle de sporkombinationer jeg har smidt efter den, heriblandt Märklins skarpeste kurver. Nydeligt. I starten vuggede maskinen lidt når den kørte, men efter en tilkøringsperiode er problemet forsvundet. Teorien er, at det er hæfteringene der lige skal køres til.

At modellen har hæfteringe giver den en glimrende trækkraft. Min MT har trukket et par meters godstog rundt. Godt nok har jeg ikke testet den på stigninger, men det er vel heller ikke meningen modellen skal slæbe på meget lange tog på stigninger.

Med hensyn til udseendet, så har Hobbytrade kræset for detaljerne. Håndtag og andre detaljer er ultratynde og nydelige metaltråde. Der er gennembrudt gitter ved motoren, der tillader en at skimte ventilatoren. Det er meget nydeligt.

MT har lysdioder i stedet for de mere traditionelle glødelamper. Det fungerer rigtigt fint. Der kan både vises rangerbelysning og strækningskørsel. Der er frit valg.

Min MT har LokSound-dekoder, hvilket tillader en lytte til et meget imponerende lydbillede. Motorlyd, fløjte, klokke, rangerhorn og meget mere. Det er ganske imponerende. Faktisk kan det anbefales med f.eks. en ECoS for at få adgang til alle lydene. Min Intellibox har simpelthen ikke funktionsknapper nok til at kunne afspille alle lyde.

Tilbage til oversigten