Sidst opdateret d. 24-04-2011: Nyheder

Sommerens sidste damp

22-08-2010, 15:09

Så skriver vi efterhånden slutningen af august, og sommeren er snart slut. Et sikkert tegn på efterårets komme, er at Nordsjællands veterantog indstiller deres kørsel på Hornbækbanen. I år har jeg fået taget en del billeder af NSJV, da jeg besøgte dem en søndag. Jeg synes dog, at jeg manglede lidt billeder af deres tog ud på strækningen.

Det er et utaknemmligt arbejde at tage billeder af tog i fart. Man har som oftest kun én chance for at ramme rigtigt, når toget farer forbi. Man skal ud i terrænet, hvor der kan være temmeligt ugæstfrit her i skovene i Nordsjælland. Især efter en god omgang skybrud.

Dette første billede af taget nær Skibstrup station i Ålsgårde. Jeg havde spottet stedet med de åbne marker omkring jernbanen for længe siden, da jeg arbejder i nærheden. I dag skulle det så udnyttes for første gang. Jeg kunne ikke finde ud af hvem der ejede marken jeg skulle ud på. Jeg kunne således ikke spørge om lov, så jeg håbede på tilgivelse, hvis jeg mødte en landmand, der ikke ville have fotografer på sin mark. Da jeg kom frem til stedet, opdagede jeg, at marken lå noget lavere end jernbanen. Udsynet til toget var således ikke så fantastisk. Skuffende. Indtil jeg opdagede en klynge træer i nærheden. Godt nok er jeg bestemt ikke en knægt længere, men jeg har ikke glemt hvordan man klatrer i træer. Således 4 meter oppe i et træ fik jeg taget mit billede.


1280×720 - 1920×1080 - ISO 400 - f/9 - 1/500 - 70mm


Det næste billede er taget "dybt" inde i skoven Teglstrup hegn ved Helsingør. Tanken om at tage et billede i skovens idyl synes jeg var rigtig god. Problemet er træerne. Det lyder måske dumt, men det er ret svært at finde et sted i en skov med et godt udsyn til jernbanen. Der er sjovt nok en del træer i vejen. Derfor gik jeg off-road, væk fra skovstierne og ind i skoven for at finde et sted. Jeg fandt et ganske godt sted tæt ved en golfbane. Jeg tror ikke det var helt reglementeret at jeg stod hvor jeg stod. Jeg var ret tæt på jernbanen, og en forbipasserende kondiløber måtte lige stoppe og og høre "om jeg havde tanker", når jeg nu stod tæt ved jernbanen midt i skoven. Et andet problem er manglen på lys. Det kan kameraer jo typisk ikke lide, men jeg er nu ganske godt tilfreds med billedet.


1280×720 - 1920×1080 - ISO 1600 - f/5 - 1/320 - 70mm

The space between

Viser 2 kommentarer

Det er nogle virkelig gode billeder du har fået taget der. Sjovt med den tilknyttede tekst om udfordringerne ved at få det til at lykkes - det tænker man sjældent så meget over..

#1 | 26-08-2010 | 10:15 | Allan Jensen | @

The space between

Der skal lidt logistik til for at få billederne i kassen. Især når det er jernbanebilleder. Togfolkene er sjovt nok ikke så vilde med folk, der render rundt med med kameraer på sporene...

#2 | 04-09-2010 | 14:39 | Voller

The space between

Tilføj kommentar

Brug formularen hender under til at poste en kommentar til ovenstående post. Ordet er frit, men det er min hjemmeside. Hvis jeg synes du skriver noget upassende bliver din kommentar slettet. Navn og kommentar er de eneste påkrævede felter.

Navn
E-mail
Hjemmeside
Spam (skriv æøå)
Kommentar