Sidst opdateret d. 24-04-2011: Nyheder

Märklin 46096 godsvognssæt

05-03-2011, 19:39

Uden at hente den store opmærksomhed fra de danske modelbane-entusiaster, har Märklin sendt en af deres danske 2011-nyheder på markedet. Det drejer sig om varenummer 46096, et sæt med fem åbne godsvogne litra P.

Märklin 46096

Ifølge jernbanen.dk var der 450 stks. litra P på de danske skinner, det antal fordelt på to vogntyper. Den model Märklin har sendt på markedet er den første version, litra P(I). På førnævnte hjemmeside kan man også læse, at længden på den virkelige vogn var 10 m. Omregnet til H0 svarer det til ~11,5 cm, hvilket passer på millimeteren. Den omregnede akselafstand i 1:87 er ~6,2 cm, hvilket modellen rammer præcist. Märklin har således leveret en meget målfast vogn. Jeg er ikke ekspert udi virkelighedens litra P(I), men når man sammenligner modellen med billeder af virkeligheden er Märklins vogn meget vellykket. Eneste anke er at modellens litreringer er placeret lidt skævt i forhold til den rigtige vogn.

Selv om literingerne ikke sidder præcist samme sted som på den rigtige vogn, så er de meget skarpe og vellykkede.

Märklin 46096

Sættet bliver leveret med Märklins kortkoblinger, men de kan erstattes med alle andre koblinger, der passer i en NEM-skakt. Som en lille forunderlighed er koblingsskakterne lavet af metal på Märklins vogn. Det er vist første gang jeg er stødt på det koncept, men det fungerer problemfrit. Da vognene stammer fra Märklin, kommer de fra fabrikken med aksler til treskinnedrift. Märklin kan dog også levere aksler til toskinnedrift (varenummer 700580), så snak med din forhandler, hvis du gerne vil bruge vognene på dit toskinne-anlæg.

Hele sættet leveres med indsatser af modelkul i vognene. Det er jo fint hvis man vil hurtigt i gang med at få vognene på sporet, men jeg synes det skinner igennem at hele lasten er lavet af plastik og jeg overvejer derfor at pillle lasten ud og fylde vognene med noget andet last.

Som det oftest ses er vognene ikke patineret fra fabrikkens side, så man må selv finde den indre Picasso frem, hvis man vil have modellerne til at se slidte ud. I sær hvis man beholder kul-lasten i vognene kræves der lidt patinering.

Den vejledende pris for sættet er 975,- kr., men jeg fik sættet til 800,- kr. hos Kystbanen og et lignende tilbud er tilsyneladende at finde hos Spor23.

The space between

Viser 3 kommentarer

Hej Voller
Det er dejligt der igen er nyt på din side, jeg er på næsten hver dag for at se om der er nyt og i dag var der bid :-). Som sædvanligt meget informativt og måske igen et lille skub til nyindkøb :-)
Jeg regner med du også har været til fødselsdag der i dag, lige som mig ?
Venlig hilsen
Claus

#1 | 05-03-2011 | 22:07 | Claus Lind | @

The space between

Ja, jeg var lige i Hellerup og aflevere en god flaske til deres jubilæum, så kunne jeg jo ligesågodt få lidt nyheder med hjem.

#2 | 06-03-2011 | 08:48 | Voller

The space between

Hej jeg kan kun tilslutte mig din begejstring for de nye Marklin kulvogne,jeg talte engang med en han havde fået rigtigt kul lagt i vognene ,det var jo også en mulighed.
godt at høre der skete noget på din side igen,det samme var tilfældet for Vildmedtog han er igang igen, jeg har nemlig også undret mig igennem længere tid,at der ikke
skete noget ,folks situation ændrer sig jo,og der er jo vigtigere ting i livet vi må tage sig af end lige Modeltog!
De Bedste Modelbane Hilsner
Jimmy

#3 | 06-03-2011 | 15:16 | Jimmy | @

The space between

Tilføj kommentar

Brug formularen hender under til at poste en kommentar til ovenstående post. Ordet er frit, men det er min hjemmeside. Hvis jeg synes du skriver noget upassende bliver din kommentar slettet. Navn og kommentar er de eneste påkrævede felter.

Navn
E-mail
Hjemmeside
Spam (skriv æøå)
Kommentar