Sidst opdateret d. 24-04-2011: Nyheder

Kullast

20-01-2007, 20:10

Engang for snart længe siden havde Hobbykælderen et glimrende tilbud på hele Hobbytrades serie af åbne Pb-vogne. Disse Pb-vogne blev leveret uden ladegods, men sidenhen har Hobbytrade produceret nogle glimrende indlæg til vognene, så vognene kan køre rundt med kul i stedet for .... ingenting.

Det er jo meget fint, men det efterlod mig med en del åbne godsvogne fra andre producenter, der ikke havde nogen kul at køre med. Det nyttede jo ikke noget, hvis alle mine åbne godsvogne skulle køre i samme vognstamme, men kun nogle af dem var fyldt med kul. Derfor satte jeg mig for at lave ladegods i form af kul til mine åbne godsvogne.

Opskriften er som følger.

Start med flamingo

Jeg tager udgangspunkt i et stykke flamingo. Flamingo kan sikkert købes i diverse butikker, men lige præcis dette stykke blev brugt som støddæmper i kassen, da jeg købte et IKEA-møbel. Kig dig omkring derhjemme før du køber.

Skær et stykke

Et passende stykke flamingo skæres ud. Det skal, ikke overraskende, passe ned i den godsvogn du er vd at lave ladegods til. Jeg har simpelthen brugt en skarp hobbykniv til at skære stykket ud med. Start med at skære stykket lidt for stort og trim det så med kniven til det passer i vognen.

Jævn det lidt ud

Når du har en passende klods skal højden justeres. Kullene skal jo ikke flyde ud over siderne på vognen. Samtidig gjorde jeg det at jeg lavede en lille forhøjning i flamingoklodsen. Det giver lidt mere liv og realisme end et lag helt fladt flamingo/kul.

Male-male

Oversiden af flamingoklodsen males med et mat sort farve. Jeg har brugt akrylmaling. Det skulle vist ikke angribe og ødelægge flamingoet. En airbrush er måske bedst at male med, men jeg har nu bare brugt en pensel. Malingen skal stå og tørre.

Lime-lime

Når malingen er tør pensles et lag trælim på klodsen. Sørg for at få dækket hele overfladen godt til.

Godt med kul

Før limen når at tørre lægges klodsen ned i vognen og overhældes med modelkul. Jeg har brugt kul fra Faller, men der er vist mange producenter af den slags strøelse. Hæld bare rigeligt på. Så er det bare at vente til limen er tørret.

Færdig

Når limen er tørret vendes vognen på hovedet, så det overskydende kul-drys kan falde af. Der skulle nu gerne være en fin kullast i vognen. Jeg har ikke tålmodighed til at vente på limen tørrer, da det kan tage en times tid ifølge vejledningen på dunken med trælim. Derfor er det sidste billede af en anden vogn jeg har lavet færdig tidligere.

The space between

Viser 3 kommentarer

Hej Thomas

En fin beskrivelse, det skal helt sikkert prøves :-), men mon ikke det ville være en god ide at fore vognen med husholdningsfilm inden klodsen med den våde lim bliver sat ned i vognen. Så undgår man, at der kommer lim på siderne af vognen. Filmen skal selvfølgelig fjernes igen når limen er tør.

#1 | 20-01-2007 | 21:36 | Jørgen Røn | @

The space between

Husholdningsfilm virker sikkert rigtigt fint. Der var også nogen der forslog det inde på usenet. Jeg glemte det lige i farten, men det lykkedes mig dog at undgå at svine/lime vognene alt for meget til uden.

Jeg husker filmen næste gang jeg prøver.

#2 | 20-01-2007 | 22:24 | Voller

The space between

Fin lille guide. Jeg ville nok strø Kullet ud i et godt lag maling, så slipper man for 1x tørretid.

#3 | 31-01-2007 | 01:08 | Jakob | @

The space between

Tilføj kommentar

Brug formularen hender under til at poste en kommentar til ovenstående post. Ordet er frit, men det er min hjemmeside. Hvis jeg synes du skriver noget upassende bliver din kommentar slettet. Navn og kommentar er de eneste påkrævede felter.

Navn
E-mail
Hjemmeside
Spam (skriv æøå)
Kommentar